Vauhti päällä – Savossa ja Maailmalla

IMG_2730

Pieksän Kuuttien ja Varkauden uimareiden uimarit vetivät 50m perhosta Riku Pöytäkiven tuoreen SE ajan 23,14 kunniaksi! 

Syyskausi on pyörähtänyt mukavasti käyntiin. Viime viikon suurinta antia altaassa oli pari teknistä oivallusta, toinen starttiin ja toinen ensinmäisiin käsivetoihin. Molempia juttuja on nyt ajettu sisään muutamissa treeneissä ja tulos alkaa näkyä jo ajoissakin. Tänään iltapäivällä uimme useita 25m vetoja startilla ja ajat olivat yllättävän hyviä. Perhonen 10,0, rinuli 11,7 ja vaparikin 9,0! Vielä kun oppisi uimaan selkäuintia niin 100sekaria voisi harkita kansainväliseenkin lajiohjelmaan. Kaikesta huolimatta syksyn vauhti näyttää lupaavalta.

Altaan laidalla ja ulkopuolellakin on tapahtunut viimepäivinä monenlaista. Pienimuotoinen paluu koulun penkille on tapahtunut urheilumarkkinoinnin koulutuksen parissa. Tarjolla on ollut mielenkiintoisia tarinoita urheilumarkkinoinin maailmasta ja monesta muustakin. Kaikenkaikkiaan suomalaisilla urheilutoimijoilla on valtavasti kehityspotentiaalia tällä saralla.

Altaanlaidallakin riitti tekemistä, kun Pieksän Kuuttien leiri vedettiinonnistuneesti läpi viime viikonloppuna. Toimin itse leirillä niin uimarin kuin valmentajankin roolissa. Altaassa oli mukava vetää tehotreeniä vanhassa kotialtaassa ja altaanlaidalla oli mukava ohjeistaa Pieksämäen tulevia uintitähtiä. Omien kokemusten ja leiriltä saadun palautteen perusteella kaikki paikalla olleet olivat tyytyväisiä viikonlopun antiin ja noteerattiinpa leiri jopa maakuntalehti Savon Sanomien etusivulla!

Vauhtia on riittänyt myös kansainvälisillä altailla. Riku Pöytäkivi passitti viimeisenkin Matti Rajakylän nimissä olleen Suomen ennätyksen historiaan kun Moskovan Maailman Cupin 50metrin perhonen liikahti aikaan 23,14 (vanha SE  23,17). Vauhdissa olivat myös Jenna Laukkanen (50ru voitto ja 200ru MM-raja), sekä Sergei Haukka lyhyillä selkäuintimatkoilla. Sergein näytöt nostavat erityisesti miesten 4x50m sekauintiviestiä, joka alkaa olla jo vertailukelpoinen LRMM tasollakin!

Published on: 7 lokakuu 2014
Posted by: admin