Poliitikko

Ari-Pekka Liukkonen
Syntymäaika ja paikka: 9.2.1989 Pieksämäki
Asuinpaikka: Jyväskylä (vuodesta 2005 lähtien)
Ammatti: Kilpauimari
Puolue: Vihreät
Luottamustoimet:
*Kaupungin valtuutettu 2017->,
*Kulttuuri- ja Liikuntalautakunnan vpj.
*Kilpa- ja Huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) Hallituksen jäsen

Ominsanoin

Olen kiinnostunut mm. urheilusta, kaupunkisuunnittelusta ja arkkitehtuurista. Vapaa-ajalla seuraan urheilua ja erilaisia rakennusprojekteja ympäri maailmaa.

Urheilun parissa olen toistuvasti törmännyt tilanteisiin, joissa homma ei toimi ja jotain pitäisi tehdä. Tämän jälkeen olen usein löytänyt itseni tilanteesta, jossa olen tavalla tai toisella viemässä asiaa eteenpäin paremman lopputuloksen aikaan saamiseksi. Samasta asioiden eteenpäin viemisestä on pitkälti kyse myös valtuustossa, joka päättää mihin suuntaan Jyväskylän yhteinen laiva tulevaisuudessa seilaa.

Huippu-urheilijana olen myös kiertänyt paljon maailmaa ja nähnyt kuinka asiat voidaan järjestää monella tavalla. Tulevalla valtuustokaudella SoTe-palveluiden siirtyessä kunnilta maakunnille, koulutuksen, liikunnan ja kaupunkisuunnittelun roolit korostuvat. Näissä asioissa koen myös voivani edistää Jyväskylän ja jyväskyläläisten hyvinvointia yhdessä muiden valtuutettujen kanssa.

Toimiva valtuusto on kokonaisuus, jossa on sopivasti kokeneita konkareita ja uusia tulokkaita. Valtuutettuna pyrin tuomaan kunnalliseen päätöksentekoon tuoreita ajatuksia ja uusia näkökulmia.