Vauhdikasta syksyä!

Syyskausi on edennyt monella tapaa vauhdikkaasti. Vasta äsken viettelin kesälomaa ja starttailin uutta kautta, mutta nyt herkistellään jo vauhdilla kohti syyskauden huipennusta lyhyenradan MM-kilpailuita. Toisaalta vauhtia on riittänyt kilpailuissakin. EM-kisojen jälkeen Masters kisoissa on syntynyt pari maailmanennätystä ja yleisessä sarjassa pari viesti SE:tä.

Syksyn suurin ilonaihe on ollut rintauinti, jossa vauhti on parantunut kilpailu toisensa jälkeen. Oulun GP-kisoissa rikkoutui satasella maaginen minuutin raja ja viikkoa myöhemmin mastersmestruusuinnissa 50metriä kulki pitkällä altaalla viestivaihdolla aikaan 27,8. Viikko sitten Stavangerissa sprinttitekniikka alkoi hiljalleen osua kohdilleen ja finaalissa ennätys parantuikin 0,4sekunnilla.

Toisaalta rintauinti on siitä mielenkiintoinen laji, että pienillä oivalluksilla voi tehdä suuria parannuksia. Keskiviikkona alkavissa lyhyenradan SM-uinneissa ajatukset onkin keskitetty 50vapaauinnin ohella ennenkaikkea rintauinteihin ja testailla erilaisia rytmityksiä ja vauhdinjakoja. Tavoitteena tietysti löytää sopiva malli millä lähteä leikittelemään Dohan MM-altaalle.


kuvat: http://images.northseaswimmeet.com

Published on: 18 marraskuu 2014
Posted by: admin