Maailmankiertue 2015-2016

Näyttökuva 2015-11-24 kello 15.30.21
Viimeiset pari kuukautta on ollut tiukaa reissaamista paikasta toiseen. Ensin EM-kilpailut Israelissa, sen jälkeen pari lyhyttä visiittiä Tampereelle. Joulukuun 19. matka starttasi sitten reilun 6:n viikon kiertue jonka tavoitteena oli saada kevätkausi hyvin käyntiin treenien osalta, tutustua Rion Olympia kaupunkiin ja saada uusia ajatuksia treenaukseen.

Kiertueen ensinmäinen etappi Floridan Tampassa ja Miamissa sujui hyvin. Vuodenvaihteeseen asti vähemmän uintia ja enemmän kaikkea muuta urheilua. Vuoden vaihten jälkeen painopiste on ollut vahvemmin allastreenissä. Loppiaisena siirryin Floridasta Arizonaan, jossa viikon tehokas treenipätkä ja sopivan vaihtelevaa sprinttitreeniä huippu olosuhteissa. Viimevuoden tapaa sää oli kylmä ja parina aamuna altaanlaidalla sai kävellä varovasti kun laita oli peilijäässä. Onneks allasvesi oli kuitenkin lämmitetty yli 30 asteiseksi joten altaassa tarkeni kylmästä ilmasta huolimatta hyvin.

IMG_8971Erittäin onnistuneen Jenkkivisiitin jälkeen matka jatkui kohti Brasiliaa ja vuoden ensimmäistä vierailua elokuun olympiakaupungissa Rio de Janeirossa. Tavoitteisiin päästii tämänkin etapin osalta: hyviä treenejä niin altaassa, kuivalla kuin meressäkin sekä vierailu Olympic Parkissa, jossa pääsimme vierailemaan jopa keskeneräisellä Olympia-altaalla.

IMG_9023

Brasiliassa mukana oli myös akupunktiokoulutuksella päivitetty fysioterapeuttimme.

Vaikka rakennustyöt kisapaikalla olivat vielä kesken sai paikasta jo hyvän kuvan, miltä kaikki elokuussa tulee näyttämään. Vaikka katsomokapasiteetti on jopa hieman Lontoon kisoja suurempi, oli halli silti Lontooseen verrattuna pienempi ja kotoisampi.

Tätä kirjoittaessa istun Rio de Janeiron lentokentällä ja odotan paluulentoa Eurooppaan. Kuuden viikon reissu alkaa olla loppusuoralla. Ensi yö kuluu lentokoneessa ja aamulla herään toivon mukaan Pariisista, josta matka jatkuu Luxembourgiin ja Euro-Meet kilpailuihin ja ensi maanantaina takaisin Jyväskylään.

IMG_9084

Published on: 28 tammikuu 2016
Posted by: admin