SE ja ME viikonloppuja

Kahden viikonlopun kisaurakointi on päätöksessä. Viime viikonloppu kului Oulun GP-kilpailuissa ja vauhti oli kauden vaiheeseen nähden lupaavaa. Lauantaina 100vapaauintia aikaan 48,50 ja 50perhosessa kovin tekstiilipuku noteeraus 24,23. Viestissä korjailimme SE-lukemia kahdesti, parannusta viimevuotiseen kertyi yhteensä lähes sekuntti! Sunnuntaina parasta antia oli 100m rintauinti. Rinuli kulki vauhdikkaasti jo lauantain 50metrisellä, joten sataselta oli lupa odottaa hyvää vauhtia. Tällä hetkellä rintauinti on teknisesti erittäin hyvällä mallilla ja erityisesti liu’ut toimivat loistavasti, satasen alkueräuinnissa kaikki loksahti kohdalleen ja ennätys parani peräti puolella sekunnilla. Samalla rikkoutui kauan himoittu minuutin raja kellojen pysähtyessä aikaan 59,76.

Myös 50m vaapaauinnissa vauhti oli lupaavaa. Finaaliuinnin aikaan 21,53 voi olla tyytyväinen varsinkin  kun startti tapahtui vanhanmallisilta starttijakkaroilta. Vapaauintifinaalista saaliina oli sekariviestin tapaan Suomenmestaruus. Osuusaika surkealla maaliintulolla erinomainen 20,64, joten kisoista jäi hyvä maku vaikka rintauinneissa ja 50m perhosessa sadasosat olivat sijoitusten suhteen tällä kertaa minua vastaan.

Kuluneella viikolla vedimme treeneissä muutamia kovia sarjoja. Alku viikosta kroppa oli väsynyt GP-kisojen 14 kilpailusuorituksen urakasta ja loppuviikolla alkoi painaa myös alkuviikon kuormitus. Perjantai oli onneksi kevyt päivä. Alkuun tunnin kuivatreeni, lähinnä pelailua ja muuta nopeutta ja koordinaatiota kehittävää. Altaassa vain yksi sarja, 10x25metriä 40 sekunnin lähdöllä. Eilen ja tänään oli taas vuorossa kisasuorituksia kun Jyväskylässä uitiin yli 25-vuotiaiden eli Masterssien SM-kilpailut.

Päätavoite kilpailuun oli rikkoa sarjan 25-29-vuotta maailmanenätys pitkänradan 50metrin vapaauinnissa. Lauantai aamu alkoi ensin 4x50metrin mixed sekauinnilla, jossa rintauinti osuus kulki yllättäen aikaan 27,88 ja viestin loppuaika 1,59,31 oli A-sarjan uusi SE.  Hetkeä myöhemmin edessä oli kisojen tärkein laji 50m vapaauintia. Tavoitteena Kevin de Forrestin 28.8.1983 uiman ME:n 22,59 rikkominen. Pienestä tukkoisuudesta huolimatta uinti lähti hyvin liikkeelle ja rullasi vauhdilla loppuun saakka. Uusi A-sarjan ME kirjataan nyt luvuin 22,34.

Iltajaksolla 100m vapaauinnissa lähdin kokeilemaan reippaampaa aloitus vauhtia. Uinti ei ollut keveimmillään, mutta 24,0 aloitus, pohjusti uuden EE-ajan 51,29. Parannusta edelliseen 0,07sekuntia. Rintauinti sprintiltä osasin jo edellisen viikonlopun ja aamun viestiuinnin perusteella odottaa hyvää tulosta, mutta silti aika 28,62 oli pienoinen yllätys, sillä jäin vain 0,01sekuntia EM-kisoissa uidusta ennätyksestä. Illan päätöksessä miesten 4x50sekauintiviestissä pääsin ankkuri osuudelle josta osuusajaksi 21,61.

Sunnuntai aamujaksossa hyppäsin kisa-altaaseen vielä kahdesti. Sprinttiperhonen aikaan 25,06 ja 4x100m viestialoituksessa jälleen uusi EE-aika 50,81. Aloituksen ollessa 23,93.

Takana on kaksi hyvin erilaista kilpailuviikonloppua. Ensin GP-kisoissa yleisen sarjan viesti SE-aikojen ja GP-pisteiden metsästystä ja perään ME-jahtia ja hauskanpitoa Masters puolella. Tällä hetkellä energiat on aika lopussa, mutta tilastot täynnä kovia tuloksia niin lyhyellä kuin pitkälläkin radalla. Ensi viikonloppu on taukoa kilpailuista, mutta sitten mennään taas!

Published on: 26 lokakuu 2014
Posted by: admin