Kesäkuun kisakiertueelta oppeja MM-Kazaniin!

On taas se aika vuodesta kun kansainvälinen kisakausi on kuumimmillaan Euroopassa. Kovia kansainvälisiä kilpailuja riittää joka viikonlopulle ja osittain viikollekin. Oma kisakiertueeni alkoi tällä kertaa Portugalin Coimbrasta, jossa tulokset olivat hyviä suhteessa viikon kuormitukseen ja tuntemuksiin kropassa. 50m vapaauinnissa alkuerissä todella raskaalla uinnilla 22,60 ja illan finaalissa jo hieman kevyemmin 22,39. Toisessa lajissa 50m rintauinnissa vauhti parani niinikään päivän mittaan. Aamun kakkospaikka ajalla 29,12 pohjusti finaalista voiton ajalla 28,81. Tulokset loivat uskoa siihen että kiertueen päätöskisassa Roomassa 50vaparissa pääsee kunnolla haastamaan maailman huiput.

SprinttiTallin Hopea- (A-P) ja Pronssi- (Mimosa) mitalistit!

SprinttiTallin Hopea- (A-P) ja Pronssi- (Mimosa) mitalistit Rooman Sprinteiltä!

Portugalista suuntasin Cetuksen leirille Espanjan Calellaan jossa muutaman päivän minileirillä hyviä kilapailunomaisia tehovetoja. Viikonloppuna matka jatkui maajoukkueen mukana Ranskan Canetiin jossa Mare Nostrum kiertueen ensinmäisellä etapilla 50vapaauinnissa kilpailu koveni ja oma vauhtikin sen mukana. Aamulla hieman nihkeästi 22,85 mutta huipputasaisesta finaalista irtosi sadasosien erolla kolmos sija ajalla 22,38.

Ranskasta palasimme Espanjan Barcelonaan jossa Cetuksen leiriläiset ja osa maajoukkueesta kisasi kiertueen toisessa osa kilpailussa. Ohjelmassa avauspäivänä sivulajit 100rintaa ja 50perhosta joissa vauhti ei ollut parasta mahdollista. Tuloksista huolimatta uinneissa oli paljon oikeita elementtejä joten hukkaan heitettyjä nuokaan startit eivät missään nimessä olleet ja kun toisena kisapäivänä matka suuntautui uimahallin sijaan lentokentän kautta viimeiseen kilpailuun Rooman Sette Colliin oli kropassa matkaväsymyksestä huolimatta tunne siitä että perjantain kisassa kulkee lujaa.

Rooman kilpailu on Sprinttivapaauinneissa ollut viimevuosina Euroopan kiistatta kovatasoisin kilpailu arvokilpailujen ulkopuolella ja arvokilpailuiden maakiintiöistä (max 2 A-rajan alittanutta uimaria/laji) johtuen paikoin jopa kovempi. Tälläkin kertaa lähtölistalla oli 50metrillä peräti 8 alle 22-sekunnin uimaria. Vertailun vuoksi tämän vuoden maailmantilaston Top-10 listalle pääsee ajalla 22,01.

Rooman allas tunnetaan sprinttereiden keskuudessa nopeudestaan ja kesäkuun alkupuolen enimmäkseen aurinkoiset päivät luovat loistavat puitteet kovatasoiselle kilpailulle. Perjantaiaamun alkuerissä vauhtia riittikin niin itsellä kuin muillakin. Oma uinti alkuerissä oli vielä aavistuksen raskasta, mutta kierroksia löytyi jo paremmin kuin aiemmissa kilpailuissa. Ajalla 22,29 sijoituin alkuerien kolmanneksi. Edellisissä kilpailuissa tulos olisi riittänyt voittoon finaaleissa. Nyt A-finaaleista karsiutui mm. hallitseva MM-pronssimitalisti ja monta muuta kärkiuimaria.

Finaalissa tasoa kuitenkin riitti: Oma uinti oli kiertueen paras ja alkupuoliskolla kellotin 25m ennätykseksi 8,7. 25-40metrin pätkällä kierrokset hieman tippuivat, samoin vetopituus, viimeisen 10metrin rullatessa taas paremmin. Tuloksena jaettu toinen sija Olympiavoittajan ja maailmantilaston ykkösen Ranskan Florent Manaudoun jälkeen tuloksella 22,09. Samalla alittui jo kolmatta kertaa Rion A-raja. Tärkeintä oli kuitenki päästä kisaamaan kovaan seuraan ja se että jälleen löytyi yksi tapa uida 50metrinen 22-sekunin tuntumaan. Näitä uusia palikoita voi hyödyntää tulevaisuudessa edellisistä uinneista otettujen oppien kanssa ja rakentaa jälleen nopeampi 50metrisiä!

Kisojen jälkimmäiset päivät menivät hieman kaksijakoisesti. Lauantaina 50m rintauinnissa kaikkien aikojen toiseksi nopein uinti ajalla 28,54, mutta harmillisesti niukasti ulkona B-finaalista. Sunnuntain satasella myös kiertueen paras noteeraus, mutta aika 51,17 ei tässä kohtaa miellyttänyt vaikka uinnissa ei mitään suuremmin vialla ollutkaan.

Huomenna SprinttiTalli suuntaa fillarivuokraamon kautta Via Appia Anticalle ja tiistaina luvassa pitkän reissun ainut vapaapäivä Pompeijin maisemissa ennen keskiviikko aamun paluulentoa Suomen jossa KEVÄT on huhujen mukaan edennyt jo pitkälle. =)

Published on: 14 kesäkuu 2015
Posted by: admin